"Kadın temsilcileri anlaşamadılar."

TARİH

Erkeksiz Gece

 

Milliyet Arşiv bombalamaya devam ediyor! Üstelik bu sefer Mücahit Büber ve Sedat Peker imzasıyla! (Bu isimleri Latif Sansür‘le beraber düşününce muhabirlerin hafif cozuttukları haberlerden uydurma isim peleriniyle kaçtığından şüphelenmeye başladım) İki tane kadın konulu haber olunca bir araya tıkıştırıp bir gündem buketi oluşturmuşlar. Sedat Peker’in haberi çok sade: Hülya Koçyiğit “Kadının Adı Yok” kitabında çizilen kadın tipini sempatik bulmamış. Hatırladığım kadarıyla amaç da sempatik olup animatör gibi herkesi zorla güldürmesi değildi zaten. Büber’in haberinde ise belki de dünyanın en komik ve hazin münazarası var. Ayrımcılığa Karşı Kadın Derneği Başkanı Ayten Özaydın “bakire” ve “şıllık” dışında her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu belirtmiş. Neden devamlı “O da sahipsiz değil” biçiminde nişanlı olduğunun üzerine basıldığını bilmediğimiz Birsen Eren ise, sağduyunun sesini konuşturuyor, üstelik nişanlı olduğu için söylediklerini daha dikkate değer buluyoruz. Ayten Özaydın’ın nişanı ise… bekaret, bekaret, bekaret. Dantel yakasıyla kendinden emin, gülümsüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

SANAT

YBu Resim Gitmeli Mi?
Bu Resim Gitmeli Mi?

Sanatçı Hannah Black'in siyah bir çocuk cesedini tasvir eden sanat eserinin var oluşunu ve sergilenmesini eleştirdiği açık mektubundan hareketle: "onurlandırmak" ve "lafı ağzına tıkmak" arasındaki ince çizgi nerede durur?

KÜLTÜR

YMary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar
Mary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar

Cambridge Üniversitesi Klasikler Profesörü Mary Beard'ın konuşması: Kadınlar Antik Yunan'dan bugüne güçle nasıl ilişkilendi?

SANAT

YÖlüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann
Ölüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann

Renate Bertlmann, 1970’lerde bir çok çağdaşı gibi 1968’in devrimci atmosferi ve ikinci dalga feminizmin gücüyle kadın bedenini bir kutlama ve devrim aracı olarak yeniden kurgulayan eserler üretmiş.

SANAT

YGüncel Kızlar (1977)
Güncel Kızlar (1977)

Vintage sarısı, yalnızca çözülmüş meselelere, başarıyla alınmış haklara mı değer?

Bir de bunlar var

Mavi Rabotni’nin Kısa Hikâyesi
Hayattan Sahneler
Viktoryen İffetfüruşlar ve Denize Girme Makineleri

Pin It on Pinterest