5Harfliler merhaba,
Birkaç gün önce Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar’ın bir mektubu elime ulaştı. DİKAD her hafta, Diyarbakır’da süregiden kuşatma ve çatışma altında yaşamaya çalışan ailelerin acil ihtiyaç listesini çıkarıyor ve bu ihtiyaçları karşılamak üzere işe koyuluyor. Çocuk bezi, gıda, kışlık kıyafet gibi değişmeyen, sabit kalemler de mevcut. Aşağıda Reyhan Aktar’ın destek isteğini sizlerle paylaşmak istiyorum:
Bölgede, özellikle suriçi semtimizde yaşanan çatışma süreci hepinizin malumu. Burada yaşayan yoksulluk düzeyine yakın ailelerin içinden diğer semtlere göç edebilenler, evdeki yorganları ve birkaç parça eşyaları ile göç ettiler. Göç eden ailelerin bazıları akrabalarına gittiler. Bazıları 3-4 aile birleşip ev kiraladılar. Hala çatışma bölgesinde kalan, gidecek yeri olmayan çok sayıda aile var. Çoğunun evinde üzerlerinde uyudukları bir kilim var sadece.
Bizler DİKAD olarak her hafta, suriçinde çalışan gönüllülerimiz ile 50 ailenin acil ihtiyaç listesini çıkarıyoruz. Her Cuma arkadaşlarımız liste göndermekte. Pazartesi’den Cuma’ya kadar listede yer alan acil ihtiyaç listesini toplamaktayız. Cumartesi Pazar yine gönüllülerimiz ile dağıtıma çıkmaktayız. Sizlere haftalık listemizden ziyade, her hafta karşılaştığımız ihtiyaç listesinden bazı kalemleri yazmak istiyorum:
Nakit yardımı almıyoruz ve maalesef gönderim için ulaşım masraflarını karşılayamıyoruz.
Bizlere destek olabileceğiniz bu kalemler için: Urfa Yolu Yeni Hal Kavşağı Rema Sitesi A blok 1/4. Diyarbakır İş Kadınları dernek ofisine gönderimde bulunabilirsiniz.
Tel: 0412 2524779 (09.00-17.00)
Fax: 0412 2524797
Bu çatışmayı durduracak gücümüz yok, bu yaraları kapatacak gücümüz de yok ama bu yaralara pansuman yapabiliriz.
İlginiz için şimdiden teşekkür eder, her türlü konuda irtibata geçmeye hazır olduğumu belirtmek isterim.
Bu tür destekler yapılabileceklerin en başında gelmekle beraber en asgarisi aynı zamanda. Vicdan rahatlatalım diye değil; hayatımızın ana akoru olmuş bu dehşet ortamında bizden kat be kat daha ağır biçimde bunu yaşamak zorunda kalan, bizzat şiddetin hedefinde olan insanları bir nebze olsun rahatlatma, yalnız bırakmama çabası. Reyhanlar, Dicleler, Zişanlar bu koşullarda yaşadığı müddetçe bizim de ne aydınlık bir gündüzümüz var ne de yıldızlı bir gecemiz.
Ana görsel: ‘Hem kışa hem ölüme hazırlanıyoruz.’ (Remziye Çiçek, solda)
Fotoğraf Hatice Kamer’in 7 Ekim 2015’te BBC için yaptığı haberden