Ünlülerin makyözü Corci, bu cahilliğin ve köhneliğin bitmesi için de Milliyet'e samimiyetle içini dökmüş.

ECİNNİLİK

Bilinçsiz Makyaj Belası

corcibuyuk

 

Kadınımızzz. Bizim kadınımızzzzz. Dünün olaylı reklamı, Amerika’nın Türk kadınına hediyesi krem podranın üzerine başka bir mücevherle karşınızdayım. (Kaldırıp yüzük parmağını gösteriyor, Bulvar gazetesine sarılı) 1990 yılından bu Milliyet haberinde ünlülerin makyörü Corci Türk kadınımızın yapamadığı bir şeyi DAHA tespit etmiş ve Türk kadınının hep bir elden, doğru biçimde makyajlandırılması için harekete geçmiş. Bu cahilliğin ve köhneliğin bitmesi için de Milliyet’e samimiyetle içini dökmüş.

 

Corci, “Her yüze her şey sürülmez” diye lafa girip (bunu okuyunca elimdeki ahşap verniğini kenara bıraktım) “bak mahvettin bırak bırak, rezil gibi oldun” gibi önemli açıklamalar yaptıktan sonra makyajcılığın aslında erkek elinden çıkmasının doğru olduğunu savunmuş, konuyu Türk kadınının dibine bir dinamit daha döşemeden de bırakmamış: “Kadın makyöz müşteriyi kıskanır makyajı çirkin yapar, ben idealimden şaşmam”

 

Nuri İyem’in dünyaca ünlü tablosu “Corci’yi Beklerken”…

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

SANAT

YBu Resim Gitmeli Mi?
Bu Resim Gitmeli Mi?

Sanatçı Hannah Black'in siyah bir çocuk cesedini tasvir eden sanat eserinin var oluşunu ve sergilenmesini eleştirdiği açık mektubundan hareketle: "onurlandırmak" ve "lafı ağzına tıkmak" arasındaki ince çizgi nerede durur?

KÜLTÜR

YMary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar
Mary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar

Cambridge Üniversitesi Klasikler Profesörü Mary Beard'ın konuşması: Kadınlar Antik Yunan'dan bugüne güçle nasıl ilişkilendi?

SANAT

YÖlüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann
Ölüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann

Renate Bertlmann, 1970’lerde bir çok çağdaşı gibi 1968’in devrimci atmosferi ve ikinci dalga feminizmin gücüyle kadın bedenini bir kutlama ve devrim aracı olarak yeniden kurgulayan eserler üretmiş.

SANAT

YGüncel Kızlar (1977)
Güncel Kızlar (1977)

Vintage sarısı, yalnızca çözülmüş meselelere, başarıyla alınmış haklara mı değer?

Bir de bunlar var

Dev Çıkmaz
Lisa Eldridge’den Makyajın Hikâyesi
Stoya

Pin It on Pinterest