Genç tasarımcının Balenciaga için ilk tasarımları dün piyasaya çıktı...

SANAT

Alexander Wang’den Balenciaga’ya Keskin Bulutlar

Ter içindeyim ve buraya koşarak geldim. New York sokaklarının asi çocuğu (arkaya Yasak Sokaklar müziği ve zincir şıkırtısı) Alexander Wang’in Balenciaga modaevinin başına geçtiğini duyurmuştuk. Tasarımcının ilk koleksiyonu dün Paris’te gösterilmiş:

 

Ya bu çok güzelmiş, aslında benim buna benzer bir şeyim olacaktı. (Çöp torbası hışırtısı)

 

Bu üstü de çok beğendim. Yukarıdakiyle aynı dokulu kumaştan, ama mebus karısıyla Bay Miyagi’nin harika bir birleşimi gibi. Elini mi sıkacak, tekme atıp yere mi serecek bilemiyorsun.

 

 

İşte bu ikisine bayıldım. Kötücül misket gibi, mermerin içinden doğup hesap sormaya gelmiş bulut gibi… Çok güzel.

 

Valla ben beğendim. Wang ne Balenciaga’nın evrenini değiştirmeye çalışmış, ne kendinden tam vazgeçmiş. Çok sarsıntılı bir ilk koleksiyon olduğunu söyleyemeyiz, klasik Balenciaga form ve malzemelerine bir sürü referans var. Ama iyi yaaa. İyi iyi bence. Çok üzerine gitmeyin çocuğun. Ben bundan sonrasının çok daha iyi olabileceğine de inanıyorum. Devamı için şuraya.

 

Bu arada “Pardon da Kış 2013 hazır giyim defileleri yazınız nerede?” der gibisiniz. İki haftadır yazıyoruz, sonunda o kadar büyüdü ki stadyuma almak zorunda kaldık. Şaka şaka. Dün Dries van Noten vardı, onu da bekleyelim dedik (kambersiz olmasın). Yakında. Çok yakında. Kışa yetişir. Üşümeyeceksiniz…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

SANAT

YBu Resim Gitmeli Mi?
Bu Resim Gitmeli Mi?

Sanatçı Hannah Black'in siyah bir çocuk cesedini tasvir eden sanat eserinin var oluşunu ve sergilenmesini eleştirdiği açık mektubundan hareketle: "onurlandırmak" ve "lafı ağzına tıkmak" arasındaki ince çizgi nerede durur?

KÜLTÜR

YMary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar
Mary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar

Cambridge Üniversitesi Klasikler Profesörü Mary Beard'ın konuşması: Kadınlar Antik Yunan'dan bugüne güçle nasıl ilişkilendi?

SANAT

YÖlüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann
Ölüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann

Renate Bertlmann, 1970’lerde bir çok çağdaşı gibi 1968’in devrimci atmosferi ve ikinci dalga feminizmin gücüyle kadın bedenini bir kutlama ve devrim aracı olarak yeniden kurgulayan eserler üretmiş.

SANAT

YGüncel Kızlar (1977)
Güncel Kızlar (1977)

Vintage sarısı, yalnızca çözülmüş meselelere, başarıyla alınmış haklara mı değer?

Bir de bunlar var

Bir Sabahattin Ali Hikâyesi: Hanende Melek
6 Film, Sayısız Hikâye ile Brezilya’daki Kadın Emeğine Yakın Plan
Hayatımıza bir Ayna: Kuku Kasabasından Masallar

Pin It on Pinterest