Facebook Twitter Gmail Shares   Günün Görsel’lerinin tartışmasız sultanının Bülent Ersoy olması tesadüf değil tabii ki. Kendi var olma mücadelesinin yanında tantanalı ve büyük karakteri Türk gazeteciliğiyle çarpışınca ortaya her zaman delice bir şeyler çıkıyor. Bir, Ersoy’da her zaman olay var, iki, Türk medyası konumu yüzünden Bülent Ersoy’un şaka kaldırmaya alışık olduğunu çok iyi biliyor. […]

YAZI

Erkekçe Giyim

 

Günün Görsel’lerinin tartışmasız sultanının Bülent Ersoy olması tesadüf değil tabii ki. Kendi var olma mücadelesinin yanında tantanalı ve büyük karakteri Türk gazeteciliğiyle çarpışınca ortaya her zaman delice bir şeyler çıkıyor. Bir, Ersoy’da her zaman olay var, iki, Türk medyası konumu yüzünden Bülent Ersoy’un şaka kaldırmaya alışık olduğunu çok iyi biliyor.

 

Bu 1980 tarihli haberde de Bülent Ersoy’un alışverişte çekilmiş fotoğraflarının üzerine dönemin bir erkek giyim firmasının “Erkekler için erkekçe giyim” sloganını koyarak şaka yapıyor. Sloganı bulan reklamcı son nefesine kadar üç ceketten azını giyememiş korkudan, hayatı sanatını taklit etmiş. Haberi yazan gazeteci de dört Pulitzer almış bu çalışmasıyla. Ersoy ise etrafını sarmalayan tüm gerizekalılık rüzgarına karşı, inadına gene havalı, gene havalı. Kürkü de, ceketi de giymemiş, konuşturmuş.

 

Geçmiş Gazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI

SANAT

YBu Resim Gitmeli Mi?
Bu Resim Gitmeli Mi?

Sanatçı Hannah Black'in siyah bir çocuk cesedini tasvir eden sanat eserinin var oluşunu ve sergilenmesini eleştirdiği açık mektubundan hareketle: "onurlandırmak" ve "lafı ağzına tıkmak" arasındaki ince çizgi nerede durur?

KÜLTÜR

YMary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar
Mary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar

Cambridge Üniversitesi Klasikler Profesörü Mary Beard'ın konuşması: Kadınlar Antik Yunan'dan bugüne güçle nasıl ilişkilendi?

SANAT

YÖlüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann
Ölüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann

Renate Bertlmann, 1970’lerde bir çok çağdaşı gibi 1968’in devrimci atmosferi ve ikinci dalga feminizmin gücüyle kadın bedenini bir kutlama ve devrim aracı olarak yeniden kurgulayan eserler üretmiş.

SANAT

YGüncel Kızlar (1977)
Güncel Kızlar (1977)

Vintage sarısı, yalnızca çözülmüş meselelere, başarıyla alınmış haklara mı değer?

Bir de bunlar var

İnsan Olabilme İhtimalimiz
Günün “Hayır”ı
Bir Günlüğüne Kadın Olsam…

Pin It on Pinterest