Romanya Eurovision'da yapacağını yapmış.

SANAT

Eurovision’da Adet Günü

Size üç anahtar kelime sunuyorum: Eurovision, Romanya, vampir. Sonuç tabii ki efsanevi olacaktı:

(Romanya Eurovision bakanı toplantıda) “Öncelikle ışıklar… kırmızı ışıklar. Köşeli kan pıhtılarından doğan, parlak deriye sarılı, omuzlu ve ölümsüz bir cırlaklık düşünüyorum. Bu ses dingildeyerek stüdyoda yükselirken kan havuzu huzursuzlanmaya başlıyor. Çığıracak arkadaşı da bulduk, “It’s my life” diye bağırıyor. Yani yaşam benim yaşamım anlamında. Çünkü bu arada konseptimiz “Rahimde yaşam zor” mesajlı. Dahası… arkada bir takım kırmızı çubuklar var! Rahim çubukları. O.B tampon sponsorluğunda biz bu işin altından kalkarız arkadaşlar. Bana güvenin. Her şey harika olacak. Kan bizim milli değerimiz, kullanmamak aptallık olur. Suskunluğunuzu koca bir evet olarak yorumluyorum.”

 

Bir kere regl gizemli bir süreç, içinizde pembe dansçıların kırmızı muşamba altında tepişmediğini, ceketinin taşları azıcık tükürüğe benzeyen garip bir adamın sabah sopranosuna çıkmadığını söyleyebilir misiniz? Emin misiniz? Ben arada şüpheleniyorum çünkü. Teşekkürler Romanya. Bütün prodüksiyona bittim, bittim, bittim. Tansaş’tan alınma yan sanayii Cradle of the Filth klibi gibi. Çığır köşeli! Özel günlerim için çığır!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

SANAT

YBu Resim Gitmeli Mi?
Bu Resim Gitmeli Mi?

Sanatçı Hannah Black'in siyah bir çocuk cesedini tasvir eden sanat eserinin var oluşunu ve sergilenmesini eleştirdiği açık mektubundan hareketle: "onurlandırmak" ve "lafı ağzına tıkmak" arasındaki ince çizgi nerede durur?

KÜLTÜR

YMary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar
Mary Beard: Gücün İçinde, Üzerinde, Peşinde Kadınlar

Cambridge Üniversitesi Klasikler Profesörü Mary Beard'ın konuşması: Kadınlar Antik Yunan'dan bugüne güçle nasıl ilişkilendi?

SANAT

YÖlüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann
Ölüm Kadar Ciddi, Küfürlü bir Şaka: Renate Bertlmann

Renate Bertlmann, 1970’lerde bir çok çağdaşı gibi 1968’in devrimci atmosferi ve ikinci dalga feminizmin gücüyle kadın bedenini bir kutlama ve devrim aracı olarak yeniden kurgulayan eserler üretmiş.

SANAT

YGüncel Kızlar (1977)
Güncel Kızlar (1977)

Vintage sarısı, yalnızca çözülmüş meselelere, başarıyla alınmış haklara mı değer?

Bir de bunlar var

Elif Batuman: “Yazmam Gereken Asıl Bu Kitaptı”
Ne Büyüledin Be Chanel
Tekil Karşılaşmalar: Kırık Hayatlar’da Bakışın Hikayesi

Pin It on Pinterest